If my sky should fall would you even call?


Hösten är så förbannat mysig. Jag ligger hemma i soffan med skön musik på i bakgrunden och massa ljus tända. Nu saknas bara Mr. Upptagen. Jag älskar hösten. Jag älskar regn och rusk. Det är mysigt att höra regnet smattra på fönsterbläcket, och det är gott att värma sig med en varm choklad. Kanske ska man redan nu investera i en mysig dunjacka och ett par varma stövlar? Nej, nu ska jag fortsätta att le åt Mr. Upptagens sms och mysa framför Idol..

So let me on down 'cause time has made me strong.


Nackdelen med att vara nykter är att det har försvunnit så många människor ur mitt liv. När jag valsade omkring på vinstugorna dagarna i ända så hade jag vad som kan vara världens största vännerkrets. Men när bakfyllan och ångesten har försvunnit har även dom försvunnit. Jag är så jävla blåögd och när jag är full tror jag att alla är mina bästa vänner, men ack så fel man kan ha. Ömdömmet är inte det bästa efter ett par styrketårar måste jag erkänna. Och med det sagt vill jag be människor om förlåtelse. De människor jag har sårat under mina dimmiga dar, och de människor jag hänsynslöst har dragit över. Den senaste tiden har jag verkligen varit ett svin, men inte längre. Även solen har sina fläckar. Jag är nykter, gladare och rikare. Alla dessa pengar jag har lagt ner på alkohol. Det svider. Ni vill inte ens veta vilka summor vi pratar om..

I ain’t got much to offer but my heart and soul.


Jag älskar mitt arbetslösa liv. Jag är inte arbetslös i den benämning att jag får a-kassa och måste stå i mils långa köer på arbetsförmedlingen. Jag är arbetslös i den benämning att det ser glest ut med pass, och det faktum att jag i stort sett sa upp mig med omedelbar verkan igår från det mest ostimulerande jobb du kan finna i denna stad. Jag kanske inte blir miljonär varken den här månaden eller nästa men det löser sig. Det gör det alltid. Just nu njuter jag bara av att få vara hemma lite. Ligga på soffan och zappa mellan diverse dåliga program. Jag njuter speciellt mycket av att få spendera tid med mina fantastiska vänner. God bless you.

And I'm thinking 'bout where I'd rather be.


Just nu har jag icke humana arbetstider men jag trivs. Medans mina parhästar var ute och dansade natten lång låg jag och sussade sött, men glad är jag för det. Jag tjänar ju trots allt pengar, och fler utgångar kommer. Det är som tur är inte bara lördag en gång i månaden. Och vad finns det att missa? Samma människor som förra helgen och helgen innan det. Samma ställe som varje helg. Samma intriger. Samma pojkspolingar. Ni fattar galoppen?

Mrs. Husband Just Died always breaks down and cries on the weekends.


Min chef svara inte i sin telefon. Det finns ingenting värre än folk som inte svarar när jag ringer. Varför har man ens en telefon om man inte tänker svara? Jag är väldigt fundersam över varför jag inte fick in hela min lön på kontot. Gjorde den fasansfulla upptäckten under morgonen då jag skulle betala räkningarna. Jag som hade tänkte gå ner på stan och spendera ännu mera pengar, men framför allt för att införskaffa mig ännu ett nytt leg. Klantarsel som jag är har jag ju sjävlklart supit bort mitt återigen. Det var dock innan sommaren men jag har varit både för lat och för snål för att punga upp fyrahundra för ett nytt men nu börjar det bli lite väl jobbigt att släpa med mig mitt trasiga och ogiltiga pass överallt..

I'm a bartender. I pour the drinkers and laugh with the sinners.


Äntligen är det reunion för alla forna elever på barskolan. Det kommer bli kanon med tanke på hur vilt till det gick på både våran drinkprovning och våran avslutning. Förhoppningsvis dyker hela min klass upp även de två ynglingarna som inte bor i närheten av våran vackra huvudstad. Vill du följa med in i dimman, räck upp en hand.

This is my team and I love my position.


Nu blev jag precis dubbelt dumpad, men vet ni vad? Jag känner mig inte nedstämd för det. Det innebär att jag får en kväll allena nerbäddad i soffan med en skål popcorn. För inte alls länge sedan avskydde jag allt vad ensamhet hette men nu tycker jag precis tvärtom. Jag har ingenting emot att spendera en kväll ensam framför tvn. Kanske borde jag gå och inhandla någonting smaskigt? Om inte annat kanske en tändare så jag kan tända ett par ljus och mysa till max. Bäst av allt skulle vara att tända en brasa i min öppna spis men då jag inte ens klarar av att hantera något så simpelt som en vanlig spis så låter jag nog helst bli..

Forgive me but I can't wait around for you.


För några timmar sedan skulle jag möta upp en snygg karl för en lunchdejt. Av någon okänd anledning blev det inte så. Jag fick ett sms där det stod att han inte kunde komma fram till min mobil utan blev vidarekopplad till mitt mobilsvar. När jag då ringde upp honom var hans mobil avstängd. Jag hoppas hjärtligt att han har en fantastisk förklaring till det här. Min syn på det manliga könet blev inte direkt vackrare av det här.. Nu sitter jag här fyra timmar senare hungrig och orkar inte laga mat. Typiskt.

Each day I play the role of someone always in control.


Precis som jag trodde så muntrade shoppingen upp mig. Jag inhandlade en klocka, leggings åt min mor, en skjorta, en långärmad t-shirt, en klänning, ett par stövlar och en ny väska. Tänkte ta en snabb runda i storstaden under morgondagen då jag måste åka in till kontoret för att hämta ett nytt förkläde. Ska nämligen köra mitt första pass på lördag, som konferensvärdinna. Jag känner mig lite skakig över det hela. Inte nog med att det är första passet på ett nytt jobb utan det är även på okänd mark. Jag har aldrig intagit rollen som konferensvärdinna. Inte ens på skolan. Trots detta ser jag fram emot det här, verkligen. Det är en chans jag inte får missa. Nu håller jag tummarna för mig själv. Jag ska briljera. Hör ni det? Jag ska briljera!

Lay your problems on the floor, clap your hands and sing.


Cash is king. Jag kunde inte vara gladare än när hantverkarhundringarna ramlar in på mitt konto. Jag tänker inte hymla med att pengar gör mig lycklig. Jag skulle utan tvekan kunna gifta mig för pengarnas skull. Nu ska jag dra på mig spenderarbyxorna och dra en repa på stan. Idag kan ingenting gå fel.

Please, go fuck yourself.

Nu kastar jag in handduken för dagen. Det har varit en hemsk dag rent ut sagt. Jag är ett jävla pms-monster just nu och är ute på en härlig tur i en känslomässig bergochdalbana. Det är helt fantastiskt, verkligen. Och min chef är ju förbannat bra, eller rent av den totala motsatsen. Just nu vill jag inte se honom mer. Aldrig. Projektarbete och skola vill jag aldrig mer höra talas om.

Poor little misunderstood baby.

Förut var det centrum som var den säkra delen av staden. Jag kände mig dock aldrig varken hotad eller rädd i ett av stadens mest segrerade område. Faktum är att jag kände mig tryggare där än vad jag gör nu, nere i centrum. Ännu en våldtäkt har skett i närheten av min adress. Vad fan är det som händer? Jag tycker att det känns fruktansvärt pinsamt att åka buss eller taxi hem efter jobbet eller efter ett par styrketårar. Helst av allt skulle jag vilja ha en alldeles egen livvakt som hämtade mig utanför det ställe där jag befinner mig på och följde med mig ända fram till min port och såg till att jag kom innanför min dörr. Ingen är arresterad, och ingen information om vad Polisen gör med sina resurser finns att hämta. Om det fortsätter i denna takt betyder det då att vi tjejer kommer få utegångsförbud så snart mörkret faller?


Comparisons are easily done once you've had a taste of perfection.


I feel butterflies floating around inside.


Jobbet är mitt. Jag talar så klart om arbetsintervjun som utspelade sig under förmiddagen. Och eftersom jag nu är anställ är jag välkommen att följa med hela personalstyrkan på kryssning. Nu fullkomligt sprudlar jag av lycka. Det går verkligen bra nu. På alla plan. Även på det manliga ser det ut som. Jag insåg på tåget hem att trots framgångarna behöver jag faktiskt ingen karl. Jag klarar mig fruktansvärt bra själv. Åh, jag är så lycklig!

And every time that I tell you I don't care, I lie.


Den här dagen ser lovande ut. Det gillar jag. Det behöver jag. Kvällen igår flöt på. Bra drag på jobbet, och en helt okay drickskassa. Äntligen! Hoppas på ännu bättre drag ikväll då vi har talangjakt och livemusik. Jag är så glad, glad, glad.
Nu: Arbetsintervju.

Let me show you what you've been missing.


Jag förstår inte varför jag alltid måste testa saker jag inte tror på. Som när mamma åt Nutrilett för att tappa ett par kilo. Eftersom jag inte tror att det fungerar drack jag också de där förbannade dryckerna men gav upp så snart jag började drömma om mat. Nu har jag gett mig in på High fat, low carb-dieten bara för att jag tror att man går upp i vikt av den. Nyttigt att äta fet mat? No way. Vi får väl se hur tjock jag bli av all grädde och diverse andra feta saker jag ska äta. Lite ledsen är jag över att inte få äta pasta, popcorn och potatis men jag ska nog allt överleva. I alla fall en vecka. Lördag får bli en fuskdag.. För då har jag en mysig kväll inbokad med en närskyld.

I'm inspired when people don't like me.

Jävlar i havet vilken klippa jag är. Efter att min coola lumparpolare har lämnat land och rike så är jag den som får ordna saker och ting inför vårat projektarbete. Jag har under denna dag tvingat våran klass att sälja salami, beställt information om salami, ringt angående studentmössor och börjat med diverse andra saker som måste göras. Visst önskar ni att ni hade en vän som jag?

And the award for the best lie goes to you.


Är fortfarande bosatt med mitt underbara täcke i soffan men är nu helt kärlekskrank istället. Har Nothing Hill framför mig på väggen. Jag vill bli svept med storm. Verkligen, jag vill det. Jag minns inte hur det är att vara förälskad och jag har ingen aning om hur det är att älska någon. Tydligen ska det vara underbart. Allt detta trots att jag inte tror på kärlek. Livslång kärlek det vill säga. Och jag tror inte att det finns en för alla. Jag menar, vem skulle någonsin kunna älska Anders Eklund? Och jag har absolut ingen aning om vad poängen med detta briljanta inlägg skulle vara så jag sätter punkt här och nu. Punkt.

Revenge is sweeter than you ever were .


Nu mår jag bra igen. Det enda som krävdes var ett avsnitt av The Hills och ett paket kakor samt ett samtal med en av mina närskylda.
Ibland är jag för klockren. Jag var nyss ute i köket och skulle sätta på pastavatten och började leta efter min pasta. Jag hittade inte ett paket pasta utan fyra paket pasta. Vem äger ens fyra paket pasta när man aldrig lagar mat? I skåpet fanns även två flaskor olja. Olja av alla livsmedel..

No matter how much I need you now heaven needed you more.


Fy fan. Inte visste jag att en dag kunde vända kappan efter vinden så fort. Jag råkade läsa ett blogginlägg hos en känd bloggerska som väckte dåliga känslor inom mig. Nu är jag glad att jag skolkade och bäddade ner mig i soffan, och jag är jävligt lycklig över att jag är ledig idag så att jag kan ligga här i soffan med gardinerna fördragna.
I Wish I could bring you back.

I feel so untouched and I want you so much that I just can't resist you.


Nu ligger jag nerbäddad i soffan och kollar på Våra bästa år. Snart tänkte jag börja med att läsa på om Nationaldemokraterna. Nu är det så här att jag ska vara med i ett debattprogram. Fick svaret tidigare idag. Jag tror dock att jag ska avstå. Jag ska invänta vidare instuktioner men det känns inte rätt..

I don't know if I'm losing you, baby.

Igår berättade jag för min chef att jag tänker sluta. Så fort som möjligt. Igår sökte jag ett dussin nya jobb. Idag ringde min telefon och på fredag ska jag på den första intervjun. Samma dag ska jag kanske ta mod till mig och gå på dejt också.. Ut med det gamla, in med det nya.

I don't owe you.

Livet är rätt underbart. Pengarna rullar in. Jag älskar min säng, och har legat i den hela dagen endast iförd trosor och t-shirt. Jag har även ätit pasta med ost i sängen. Underbart. Känner mig inte speciellt nedstämd över att jag eventuellt är allergisk mot alkohol heller utan snarare lättad. Det är en bra söndag idag helt enkelt.. För första gången känner jag att jag klarar mig själv, och känner mig inte ensam. Det går bra nu.

I'm the one you wanna be like.


Alla dessa måsten. Måste duscha. Måste smörja in kroppen med after sun. Måste städa. Måste sätta rosor i vatten. Måste klä på mig. Måste gå på 50-års pärla. Sen så.. Sen kör vi. Jag ska in i dimman, ska du?

But boy one thing about me is I ain't a fool.


Att jag inte briljerar i köket är ingen nyhet för mina närstående men jag är faktiskt en konung på att steka pannkakor. Oftast. Förutom den där gången när jag smälte en kniv och förutom alldeles nyss. Mina pannkakor var verkligen en smaksensation, men när jag tänkte steka upp resterande delen av smeten för att ha färdiga pannkakor i kylen började det att gå utför. Jag förstod inte riktigt varför det luktade bränt och gick till köket. Hela köket var fyllt med rök och os. Jag hade helt glömt bort pannkakan i stekpannan. Ni kan ju sjäva tänka er hur det luktar i min lägenhet just nu.. Är det någon annan än jag som tror att jag behöver en kock?

Nothing but a heartache hits you when it's too late.

Det stavas inte thee, eller thé för den delen, det stavas te. Kom nu inte här och säg att det visst går att stava det thé om du inte fortfarande lever på stenåldern (ish). Det är som om jag skulle stava övre öfvre, eller huvudstad hufvudstad. Vi kan väl komma överens om att det inte är så svårt, eller hur?


I got my rock moves.


Jag vill inte vara sjuk längre. Jag vill gå till vinstugan efter jobbet och ta ett par steg på dansgolvet. Tyvärr så ser det inte speciellt ljust ut för min del.. Detta gör mig mycket ledsen. Råder inte sprit bot på allt?

If you're short on cash Im gonna pay your rent.


Vad är det för jävla samhälle vi lever i? Allvarligt? Nu ska vi inte bara vara rädda för att bli våldtagna, utan nu ska vi vara rädda för att bli ihjälslagna? Allt Polisen säger är att vi inte ska vistas på stationen under nattetid. Om vi inte ska gå hem ensamma och numera inte får ta bussen, hur ska vi då komma hem? Självklart finns alternativet svindyr taxi men alla ungdomar har inte råd. Vad hände med tjejtaxa? Och om vi ska åka taxi hem om kvällarna ska vi inte behöva bli nekade. Jag har ett flertal gånger blivit nekad att åka taxi hem för att taxichaufförerna anser att sträckan är för kort. Det är inte av lathet jag tar en taxi istället för att gå en promenad på tio minuter. Det är för att inte utmana ödet. Det här är sinnessjukt.

Don't take me for a fool.

När jag kom hem från jobbet så hittade jag en slasktratt från morgonens träningspass under sängen. Den är grön. Den luktar äpple. Den luktar som tuggummin jag åt när jag var yngre. Tuggummit kostade ungefär en riksdal och hade en sörja i sig som smakade surt äpple, är ni med på vilka jag menar?


What is this game we're playing? Should I stick around for more?


Efter gårdagens misstag har jag nu raderat halva min telefonbok, i stort sett. Alla personer som jag har kelat närgånget med rykte. Alla utom ett. Även om jag vet att jag säkert redan har fått min beskärda del av denne skönhet så kan jag inte släppa taget. Han har svept mig med storm på ett sexuellt plan och jag är inte redo att göra slut än.. Det här är inte hälsosamt för min själ.

I’m terrible company. With zero apologies.


Efter att ha fått ett okänt antal liggsår under de timmar jag spenderade i sängen under gårdagen slängde jag på mig en trasa och begav mig ner till jobbet. Tanken var dricka lite alkoholfritt och mingla med 20+15 en stund. 20+15 vägrade servera mig alkoholfritt och slängde upp en sexa renat på disken. Därefter gick det bara utför. Inga detaljer. En godkänd kväll om vi bortser från att jag gick hem med fel pojkspoling.. Inga detaljer i denna fråga heller, tyvärr.

They know I'm gonna give 'em what they want.


Trots min förkärlek för att rulla runt i sänghalmen med olika män stormtrivs jag med att ha en man som dyker in då och då för att sova med full mundering på. Jeans, tisha och ett par sexiga strumpor. Inget täcke. En kudde räcker gott och väl. Så sussar vi sött ihop i varandras armar. Varför denne man fortsätter sova i sina kläder kan jag dessvärre inte svara på.. Allt jag vet är att han är mer än välkommen tillbaka.

And I'd rather die than disappoint you.


Personalfesten tillika kräftskivan igår var en succé. Kan hända att jag fick i mig några droppar spirituosa för mycket, men vad är en kräftskiva utan snaps med tillhörande snapsvisor? Jag dansade senare vidare till vinstugan för att göra ett par piruetter på dansgolvet. Jag kan tänka mig att dom var lika vackra som min ljuva tondöva stämma då jag var lite för överförfriskad. Jag bjuder helt enkelt på den.

How can I date someone with a face like that?


Allting känns verkligen värdelöst när jag ligger ensam sjuk hemma. Jag blir så jävla ynklig och man skulle kunna ta fel på mig och en femåring. Och inte blir saken bättre av att ynglingen från lördagens festiviteter och övernattning inte hör av sig. Jag menar, vi pökade inte ens. Om jag inte minns fel (minnet är lite suddigt efter en flaska skumpa och diverse styrketårar) så kysstes vi inte heller. Han bara pussade mig god morgon på axeln och höll sin hand på min. Bara för att han inte vill kontakta mig igen kan jag inte sluta tänka på honom. Det driver mig till vansinne. Får man gå hem till honom och knacka på? Han bor trots allt tydligen bara ett hus härifrån..

RSS 2.0